marți, martie 24, 2009

De meserie Fashion Icon



Lumea modei este guvernata de legi care sunt greu de inteles pentru multi dintre noi. Care este farmecul acestei lumi aflate la granita dintre nebunie si arta? Care este secretul succesului in moda care reuseste sa fascineze, inca, un intreg mapamond?




Madonna purtand o creatie Gaultier...


Daca intrebi pe cineva care este secretul cel mai mare in ceea ce priveste moda de multe ori vei fii uimit cum majoritatea celor intrebati vor raspunde ori cu “muza” ori cu “designerul”. Britanicii au gasit propriul lor termen care sa defineasca muza si anume FASHION ICON. Trebuie mentionat ca nici unul din raspunsuri nu este incorect dar de aici reiese intrebarea: Madonna l-a inspirat pe Jean Paul Gaultier sau invers?









Cati dintre voi pot raspunde cu precizie la aceasta intrebare? Ovidiu Buta in cartea sa “Victima modei” crede ca cea care da tonul in moda este tot o fashion icon. O femeie reuseste sa exprime prin haine, machiaj si atitudine mai mult decat intreaga colectie a unui designer (si doresc sa va reamintesc ca acest gen de femeie nu trebuie sa fie neaparat faimoasa).

Elizabeth Hurley a fost fotografiata la Londra cu o rochie Versace prinsa cu ace de siguranta, la doua zile dupa eveniment Casa Versace vindea 15.000 de rochii lucrate pe aceeasi idee.



Fashoin Icon-ul tuturor timpurilor ramane pana la urma Madonna. ( in prezent Madonna este imaginea casei de moda Luis Vuitton).




Continuarea... in curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu